Jumissa

  • eppu_nuotio_1000x530

Ihmistä ei kerta kaikkiaan ole suunniteltu naputtamaan tietokonetta tuntikausia päivittäin, kirjoittaa Eppu Nuotio. Niskakipu voi kuitenkin johtua myös muista syistä.

Työn takia niskani ovat kestojumissa. Ihmistä ei kerta kaikkiaan ole suunniteltu naputtamaan tietokonetta tuntikausia päivittäin. Liikunta ja tyttären erityisesti niskahartiaseudun vaivoihin suunnittelema jumppaohjelma on auttanut, mutta siltikin herään usein öisin särkyyn. Tosiasiassa nukun edelleen oikeastaan vain kädet ylhäällä pään yläpuolella.

Menin valittamaan vaivasta omalle lääkärillemme täällä Berliinissä. Rouva tohtori Schlief-Pflug tutki käden liikkuvuuden, käsi ja kaularanka kuvattiin ja sain lähetteen joogaan ja hermoratahierojalle.

Kahden kuukauden kuluttua tilanne oli parempi, mutta ei tarpeeksi hyvä. Rouva tohtori tutki minut perusteellisesti ja pyysi minua istumaan alas. Kun lääkäri pyytää istumaan alas, tuntuu helposti siltä kuin tulossa olisi huonoja uutisia tai olisi rehtorin puhuttelussa. Rouva tohtori hätisti turhat pelot pois. Hän katsoi minua lempeästi ja esitti kohteliaan pahoittelunsa siitä, etten enää nuorru. Lisäksi hän sanoi olevansa vakuuttunut, ettei minulla ole aikomustakaan lopettaa kirjoittamista. Siinäkin hän oli aivan oikeassa. ”Frau Nuuootioo, oletteko koskaan miettinyt rintojen pienennysleikkausta?” rouva tohtori kysyi, ja jostakin syystä silmät alkoivat vuotaa.

Siitä hetkestä saakka, kun rinnat ilmestyivät leukani alle, olen ollut niiden kanssa vaikeuksissa. Olin se isorintainen teinityttö juoksemassa Cooperin testiä. Rinnat hyppivät ahdistavasti epätahdissa. Kun olin laiha, olivat rintani kuin kaksi kengurupalloa. Laihdutuskuurit vievät rasvan muualta, mutta eivät rinnoista. Tein sovinnon rintojeni kanssa, kun lapseni syntyivät. Imetin pitkään ja vein maitoa keskolaan.

Nykyisin keräilen rintani aamuisin joistakin navan tietämiltä ja sijoitan ne kauneimpiin löytämiini jättiliiveihin. Niissä on pitsiä ja kaarituet ja leveät olkaimet. Hätätilanteessa liivejäni voisi varmaankin käyttää laskuvarjona.

En ole koskaan ymmärtänyt miksi joku haluaa suurentaa rintansa niin jättimäisiksi, etteivät ne mahdu paidan sisään.

Rouva tohtorin mielestä rintojen pienennysleikkaus on järkevä työkyvyn säilymisen kannalta. Hän antoi minulle lähetteen ortopedille, gynekologille, rintaultraan ja kirurgille. Ortopedi ja gynekologi antoivat leikkausta puoltavan lausunnon, ja nyt on vielä edessä ultra sekä kirurgin tapaaminen. Olen niskan päällä taistelussa jumia vastaan.

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje