Vielä ehdit ottaa influenssarokotuksen

Ei-influenssalle

Influenssarokotus kannattaa ottaa ennen influenssakauden alkua. Rokotuksen antaman suojan kehittymiseen menee pari viikkoa.

Kausi-influenssa leviää helposti pisara- tai kosketustartuntana. Influenssan oireita ovat korkea kuume, lihaskivut, väsymys, päänsärky, kova yskä, huonovointisuus ja vilunväristykset. Ikääntyneille, pitkäaikaissairaille ja raskaana oleville influenssa voi olla vaikea tauti.

Sinun kannattaisi ottaa influenssarokotus ennen influenssakauden alkua, mielellään marras- tai joulukuussa. Rokotuksen antaman suojan kehittymiseen menee pari viikkoa. Kuumeisen infektion aikana ei tule rokottaa.

Maksuttoman influenssarokotteen saat jos olet raskaana, yli 65-vuotias tai olet 3–64-vuotias ja kuulut riskiryhmään, sairautesi tai lääkityksesi takia. Myös 6–35 kk ikäiset lapset saavat ilmaisen rokotuksen.  Jos et ole oikeutettu saamaan maksuttoman rokotuksen, voit lääkärin reseptillä ostaa rokotteen apteekista.

Neuvot antoi farmaseutti Jenny Holländer Kaarinan apteekista.

1.11.2012

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje