Miten hoidan influenssaa?

Miten hoidan influenssaa?

Suomeen influenssa-aalto tulee joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana. Miten influenssaa hoidetaan ja milloin kannattaa hakeutua lääkäriin?

Influenssan oireet

Influenssan oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin nuhakuumeen oireet: äkillinen, usein korkea kuume, päänsärky, lihassäryt, ylähengitysoireet ja huonovointisuus. Tauti jatkuu yleensä 6–8 päivää.

Tartunnan ehkäisy

Influenssa tarttuu ihmisestä toiseen hengitystie-eritteiden välityksellä. Tartuttava aika alkaa 1–2 päivää ennen oireiden alkua ja on suurimmillaan 1−3 päivää oireiden alkamisesta. Tärkein keino ehkäistä influenssaa ovat rokotukset. Pesemällä kädet saippualla ja vedellä riittävän usein voit pienentää tartuntariskiä.

Influenssan hoito

Influenssaa hoidat kotona lepäämällä ja nauttimalla riittävästi nestettä. Reseptittä voit ostaa apteekista kuumetta alentavia särkylääkkeitä. Myös nuha-oireisiin ja yskään löytyy apua apteekista.

Milloin lääkäriin?

Hakeudu lääkäriin, jos sinulla on korkea kuume, yleisvointisi on huono tai oireet palaavat ensin lievityttyään. Jos kuulut riskiryhmiin, sinun kannattaa herkemmin hakeutua lääkäriin. Viruslääkkeillä influenssan kestoa voi lyhentää keskimäärin 1–2 vuorokautta, jos lääkitys aloitetaan 48 tunnin sisällä ensimmäisistä oireista.

Kysymykseen vastasi farmaseutti Jenny Holländer Kaarinan apteekista.

8.2.2012

Flunssa vai influenssa?

Milloin influenssarokote kannattaa ottaa?

Lisätietoa aiheesta muualla

Influenssa

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje