Kennelyskä on koirilla kohtalaisen yleinen

  • AA0518_elain_kennelyska

Kennelyskää voi ehkäistä rokotteilla tai välttämällä suuria koiratapahtumia.

Kun koira yskii tai kakistelee, on kyse useimmiten kennelyskästä, joka on kohtalaisen yleinen sairaus koirilla. Kennelyskää esiintyy enemmän syksyisin ja suurten näyttelyiden jälkeen, jolloin paljon koiria on ollut samassa tilassa.

Mitkä tekijät aiheuttavat kennelyskän?

— Kennelyskää aiheuttaa monta eri virusta ja Bordetella-bakteeri, kertoo eläinlääkäri Tuulikki Huotari Kouvolan Aitovet eläinlääkäriasemalta.

Mistä oireista voi parhaiten tunnistaa kennelyskän?

— Kennelyskä oireilee kuivana kohtauksittaisena yskänä, joka voi kestää päiviä, jopa viikkoja. Yskä voi komplisoitua bakteeritulehdukseksi, jolloin yskä on limaista.

Miten kennelyskää hoidetaan?

— Kennelyskän hoitona voidaan käyttää lepoa, ehkäisemällä ympäristöperäiset hengitysteitä rasittavat stressit tai kostuttamalla hengitysilmaa. Kuivaa yskää voidaan rauhoittaa myös yskänlääkkeillä.

Miten kennelyskää voi ennaltaehkäistä tai miten siltä voi välttyä?

— Kennelyskää ehkäistään rokotteilla ja välttämällä suuria koiratapahtumia. Koiran hyvä yleiskunto ja terveys vähentävät riskiä sairastua kennelyskään. 

Lue lisää:

Koiran sydänvika

UusimmatAvainapteekit-lehti

Avainapteekit-lehden löydät myös Facebookista.


Ristikkovastaukset

Lähetä Avainapteekit-lehden ristikkovastaukset tästä.


Sinustako Avainasiakas?

Avainapteekit tarjoavat avaimet terveytesi ja hyvinvointisi parhaaksi elämän eri tilanteisiin ammattitaidolla ja aidolla sydämellä. Tutustu etuihin ja liity Avainasiakkaaksi!

Liity Avainasiakkaaksi

Lue lisää eduista

Lähin Avainapteekkisi

Tilaa uutiskirje